2-H Sınıfımız Serbest Etkinlik Dersinde Satranç Öğreniyor.

2-H Sınıfımız Serbest Etkinlik Dersinde Satranç Öğreniyor.

  2-H Sınıfımız Serbest Etkinlik Dersinde Satranç Öğreniyor. Sınıf Öğretmenimiz Funda GÜVEN ve öğrencilerini örnek davranışları için tebrik ediyoruz.

  

                                                                    Satranç

Bilim adamların yaptığı çalışmalar sonucunda satrancın küçük yaşlardan itibaren çocukların gelişiminde olumlu katkılarda bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle anasınıfından itibaren haftalık ders programımızda satranç dersine yer vererek çocuklarımızın satranç konusunda temel eğitimi doğru şekilde alarak, zihinsel, bilişsel ve duygusal gelişimlerinde birçok şeyi fark etmeden, zorlamadan zaman içinde gerçekleştirdiklerini görebiliyoruz. Satrancın problemlerle başa çıkabilen bireyler olmalarına katkısı olduğunu düşünüyoruz.

Satranç, yaşamda var olan ve hep var olacak mücadelenin bir anlamda tahta üzerinde uygulanmasıdır diyebiliriz. Satranç bireyin bütün yeteneklerini kullandığı bir oyundur. Olaylar karşısında hızlı ve doğru düşünebilmeyi sağlar, doğru yorumlar yapabilmeyi geliştirir, zamanı kullanmayı öğretir, görsel zekayı geliştirir, özgüveni artırır, konuları ezberlemek yerine temel mantığı bulmayı, plan yapma ve sabırlı olmayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı, başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarısızlıkları başarıya dönüştürmenin formüllerini bulmayı öğretir.

  

18.10.2021 322